Playfm.gr

Ραδιόφωνο και Ειδήσεις Τεχνολογίας

Άρθρα στην κατηγορία ‘Νέα Εταιρειών’

Η COSMOTE φέρνει πρώτη στην Ελλάδα το μέλλον των τηλεπικοινωνιών, προχωρώντας στην εμπορική διάθεση δικτύου 5G σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις στην Ελλάδα, ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 1Gbps.Continue Reading COSMOTE 5G: Διαθέσιμο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις

Smart Phones , Νέα Εταιρειών

Η Alpha Bank είναι η πρώτη ελληνική Τράπεζα που προσφέρει στους Πελάτες της το Apple Pay, με το οποίο εντάσσοντας όλες τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες Visa της Alpha Bank θα προβαίνουν στις αγορές τους ανέπαφα σε POS ή ηλεκτρονικά σε e-shops, χωρίς να πληκτρολογούν το PIN της κάρτας τους, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τηλέφωνο ή το ρολόι τους.Continue Reading Η επίσημη ανακοίνωση της Alpha Bank για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Apple Pay

Smart Phones , Νέα Εταιρειών

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε στο iPhone σας τις κάρτες της Alphabank στο Apple Pay χωρίς καμία άλλη εταιρία μεσάζοντα.Continue Reading Τώρα η Alphabank στο Apple Pay!

Smart Phones , Νέα Εταιρειών

Η ολλανδική startup Envision, σε συνεργασία με την Google, δημιούργησε λογισμικό για τα Google Glass τα οποία θα βοηθήσουν τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να “δουν” πράγματα. Τα γυαλιά μπορούν να εξάγουν πληροφορίες από εικόνες ανθρώπων, αντικειμένων και μέσων μαζικής μεταφοράς και στην συνέχεια μεταφέρουν την πληροφορία στον άνθρωπο με χρήση φωνής.

Τα γυαλιά της Envision μπορούν να διαβάσουν ένα κείμενο σε περισσότερες από 60 γλώσσες, να θυμούνται πρόσωπα και ονόματα ακόμη και να διαβάσουν ενημερωτικές ή προειδοποιητικές πινακίδες. Σύμφωνα με την Envision, τα Google Glass, μιας και πρόκειται για μία υλοποίηση που συνέβη πάνω σε αυτό το προϊόν, χρησιμοποιούν το πιο γρήγορο και ακριβές λογισμικό οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων.

Σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Πρόληψης Τυφλών (IAPB) από τους 7.3 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, οι 253 εκατομμύρια είναι άνθρωποι με προβλήματα όρασης. Από αυτούς οι 36 εκατομμύρια είναι τυφλοί ενώ οι υπόλοιποι 217 έχουν μέτρια έως σοβαρά προβλήματα όρασης.

Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν τα Google Glass με το λογισμικό οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων της Envision θα χρειαστεί να επενδύσουν 1.499 ευρώ ή 1.699 ευρώ. Οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο του 2020 και η τιμή λιανικής θα διαμορφωθεί στα 1.899 ευρώ.

Smart Phones , Νέα Εταιρειών

Η Apple προχωρά σταδιακά στην διάθεση της υπηρεσίας Apple Pay σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες – συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, μέσω όμως καρτών τρίτων και όχι ακόμα των Ελληνικών τραπεζών. Έτσι οι κάτοχοι καρτών όπως π.χ. Revolut, N26, Monese κ.α. μπορούν να περάσουν τις κάρτες τους στην υπηρεσία Apple Pay και μέσω του Apple Wallet να χρησιμοποιούν το iPhone τους για ανέπαφες συναλλαγές χωρίς πρόβλημα. Τι γίνεται όμως με τις Ελληνικές κάρτες;

Μέχρι να ανακοινώσουν οι τράπεζες στην χώρα μας ότι υποστηρίζουν το Apple Pay, την λύση δίνει η εφαρμογή Curve, η οποία έγινε πλέον και αυτή συμβατή με την υπηρεσία ανέπαφων συναλλαγών της Apple. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Curve είναι και αυτή μία ψηφιακή τράπεζα, που μας προμηθεύει με μία φυσική κάρτα (μετά την εγγραφή μας και δωρεάν), την οποία μπορούμε να συνδέσουμε με όλες τις Ελληνικές κάρτες μας. Αφού «περάσουμε» τις Ελληνικές μας κάρτες στο Curve, μπορούμε με ένα άγγιγμα να επιλέγουμε ποια κάρτα θέλουμε να αντιστοιχεί στην κάρτα Curve και… αυτό ήταν!

Πρακτικά μπορούμε να αφήσουμε κάθε debit κάρτα σπίτι και να έχουμε μόνο την Curve μαζί μας. Μέσα από το κινητό μπορούμε με μία κίνηση, άμεσα να επιλέγουμε την κάρτα που θέλουμε να «αντικαταστήσει» η Curve κάρτα μας και η συναλλαγή θα γίνει άμεσα – σα να είχαμε την κλασική μας debit κάρτα. Από την στιγμή που η Curve είναι συμβατή με το Apple Pay, μπορούμε να πληρώνουμε ανέπαφα με το iPhone, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις κλασικές μας Ελληνικές debit κάρτες.

Η εφαρμογή Curve είναι διαθέσιμη για iOS και είναι συμβατή με όλες τις κάρτες στην Ελλάδα. Αποτελεί μία καλή λύση – ειδικά τώρα με την υποστήριξη Apple Pay- μέχρι οι Ελληνικές τράπεζες να υποστηρίξουν επίσημα την υπηρεσία ανέπαφων συναλλαγών της Apple.

Smart Phones , Νέα Εταιρειών

Η Samsung ισχυρίζεται ότι το Galaxy Fold μπορεί να ανοίξει – κλείσει 200.000 φορές, μια εκτίμηση που δίνει 5 χρόνια χρήσης. Ο ιστότοπος CNET αποφάσισε να δοκιμάσει τον ισχυρισμό αυτό οπότε και έφτιαξε μια διαδικασία αυτοματοποιημένης δοκιμής με ένα μηχανισμό που «διπλώνει» και «ξεδιπλώνει» το τηλέφωνο.

Το βίντεο διαρκεί 4 ώρες.

Το κινητό απέτυχε να ολοκληρώσει την δοκιμασία καθώς απέτυχε λίγο πάνω από τις 120.000 φορές. Έφτασε μέχρι το 60% του χρόνου, περίπου τρία χρόνια χρήσης.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, η ζημιά του κινητού στη δοκιμή του CNET είναι πολύ εκτεταμένη. Στις 119.000, η μισή οθόνη έσβησε με την άρθρωση να έχει αρχίσει να δείχνει φθορά. Περίπου 12 λεπτά αργότερα ο μηχανισμός διαλύθηκε (το μισό της οθόνης εξακολουθούσε να λειτουργεί).

Smart Phones , Νέα Εταιρειών

Οι περισσότεροι αγόρασαν τα ακριβά μοντέλα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max. Πρόκειται για συσκευές με λιανική τιμή διάθεσης που ξεκινάει από 1.229 ευρώ και φτάνει έως τα 1.789 ευρώ για το πιο ακριβό μοντέλο.

 

Εξαντλήθηκαν χθες τα iPhones 11 στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, οι Ελληνες λάτρεις της συσκευής διέθεσαν πάνω από 10 εκατ. ευρώ μόνον σε μία ημέρα, εξαντλώντας όλο το στοκ που διέθεσε χθες η αμερικανική Apple για την Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, η ζήτηση κατευθύνθηκε για άλλη μια φορά προς τα ακριβά μοντέλα, τα iPhones 11 Pro και iPhones 11 Pro Max. Πρόκειται για συσκευές με λιανική τιμή διάθεσης που ξεκινάει από 1.229 ευρώ και φτάνουν έως τα 1.789 ευρώ για το πιο ακριβό μοντέλο.

Πάνω από το 70% των συσκευών που ζητήθηκαν χθες αφορούσαν τα πανάκριβα μοντέλα της Apple. Αντίθετα η ζήτηση που παρουσιάστηκε στο εισαγωγικό μοντέλο iPhone 11 με τιμή διάθεσης που ξεκινάει από 869 ευρώ, περιορίσθηκε στο 20% έως 25%. Ενδεικτικό είναι ότι όλα τα μεγάλα δίκτυα διανομής κινητών τηλεφώνων χθες, πρώτη ημέρα διάθεσης των iPhones 11 στην Ελλάδα, παρουσίαζαν διαθεσιμότητα στο εισαγωγικό μοντέλο iPhone 11, περιορισμένη διαθεσιμότητα στο iPhone 11 Pro, ενώ το iPhone 11 Pro Max δεν υπήρχε πουθενά. Ούτε στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Vodafone, Wind) ούτε στα δίκτυα λιανικής διάθεσης ηλεκτρονικών, συμπεριλαμβανομένης της αντιπροσωπείας της Apple στην Ελλάδα, iStorm. Οσοι επισκέπτονταν τις σχετικές ιστοσελίδες θα παρατηρούσαν ότι οι νέες και ακριβές συσκευές θα ήταν «σύντομα διαθέσιμες» ή ότι «έρχονται σύντομα».

Στελέχη της αγοράς κάνουν λόγο για επιτυχή κίνηση της Apple, παρά τις επικρίσεις που ακούστηκαν αρχικά. Η εταιρεία, χωρίς να φέρει την επανάσταση στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, φέρνει ιδιαίτερα σημαντικές βελτιώσεις ειδικά στον τομέα λήψης φωτογραφιών και του βίντεο που δεν υπήρχαν στα αμέσως προηγούμενα μοντέλα. Επίσης, αξιοσημείωτες είναι οι βελτιώσεις στους επεξεργαστές, στην μπαταρία κ.ά. που σε συνδυασμό και με την παρουσίαση και του νέου λειτουργικού συστήματος iOS 13, προκάλεσε φρενίτιδα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι τα βελτιωμένα μοντέλα έρχονται σε καλύτερη (λιανική) τιμή από τα προηγούμενα iPhones X. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, η τιμή διάθεσης δεν είναι το κριτήριο που δημιουργεί κάθε φορά τον συνωστισμό στα καταστήματα. Η Apple, όπως παντού στον κόσμο, έχει δημιουργήσει και στη χώρα μας ένα φανατικό κοινό, που δεν υπολογίζει ιδιαίτερα το κόστος αγοράς. Υιοθετεί το αμέσως νέο προϊόν, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες περιστροφές. Στη χώρα μας, υπάρχει ένα κοινό 5.000 έως 10.000 ανθρώπων που ακολουθεί το συγκεκριμένο μοτίβο.

Γι’ αυτό κάθε χρόνο, μια εβδομάδα πριν από τη διάθεση του προϊόντος, τα δίκτυα διανομής κινητών ξεκινούν τις προ-παραγγελίες, για να ακολουθήσει αμέσως μετά τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, η περίοδος των παραγγελιών. Συνήθως η ζήτηση καλύπτεται τον Ιανουάριο λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και πάντοτε ανάλογα με το πόσο επιτυχημένο προϊόν είναι το νέο iPhone.

Smart Phones , Νέα Εταιρειών

Όπως φαίνεται σιγά-σιγά μπαίνουμε στο ρυθμό του 5G!

Σήμερα η Xiaomi έκανε μία εκδήλωση στην Κίνα όπου παρουσίασε το Xiaomi Mi 9. Πρόκειται για το δεύτερο 5G smartphone της εταιρείας που ονομάζεται Xiaomi Mi 9 Pro 5G και είναι ένα από τα πιο οικονομικά 5G smartphones της αγοράς.

Αρχικά, όπως είναι αναμενόμενο το 5G smartphone έχει παρόμοιο σχεδιασμό με το Mi 9 με γυάλινο πάνελ στην μπροστινή και πίσω πλευρά, μεταλλικό frame, μέγεθος 157,21×74,64×8,54 χιλιοστά και βάρος 196 γραμμάρια.

Το Mi 9 Pro 5G έχει οθόνη Full HD+ Super AMOLED 6,39 ιντσών με notch, in-display fingerprint scanner, αναλογία 19.5:9 και αναλογία οθόνης προς σώμα 90,7%. Στο εσωτερικό του Xiaomi Mi 9 Pro 5G θα βρούμε τον Snapdragon 855+ χρονισμένο στα 2,96GHz , έως 12 GB μνήμη RAM και 512 GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης.

Στον τομέα των καμερών, το Xiaomi Mi 9 Pro 5G διαθέτει ακριβώς τις ίδιες με τη στάνταρ έκδοση, δηλαδή 20MP selfie κάμερα και τρεις πίσω κάμερες. Η κύρια κάμερα είναι η Sony IMX586 48MP, η δευτερεύουσα είναι 12MP τηλεφακός και η τρίτη είναι μία 16MP ευρυγώνια.

Xiaomi Mi 9 Pro 5G

Κατά τα άλλα το 5G smartphone έχει μπαταρία 4.000mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης 40W, ασύρματης φόρτισης 30W και αντίστροφης ασύρματης φόρτισης 10W.

Ακόμη, η συσκευή έχει τεχνολογία vapor chamber liquid cooling και graphite-based heat dissipation χάρη στις οποίες μειώνεται η θερμοκρασία μέχρι και 10,2 βαθμούς.

Το Mi 9 Pro 5G έχει θύρα ακουστικών και USB type-C, και τρέχει MIUI 11 βασισμένο στο Android 9 Pie. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε δύο χρώματα Dream White και Titanium Black και τέσσερις εκδόσεις.

Στα 3.699 Yuan ή 470€ είναι η έκδοση με 8 GB μνήμη RAM και 128 GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, ενώ με 3.799 Yuan ή 505€ παίρνουμε διπλάσιο χώρο αποθήκευσης δηλαδή 256 GB.

Αν θέλουμε 12 GB μνήμη RAM και 256 GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης θα χρειαστεί να δώσουμε 4.099 Yuan ή 525€, ενώ με 4.299 Yuan ή 605€ αγοράζουμε την ακριβότερη έκδοση με 512 GB χώρο αποθήκευσης.

Οι προπαραγγελίες του Xiaomi Mi 9 Pro 5G έχουν ήδη ξεκινήσει στην Κίνα και η συσκευή θα γίνει διαθέσιμη στις 27 Σεπτεμβρίου. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν το smartphone θα κυκλοφορήσει σε άλλες αγορές.

Smart Phones , Νέα Εταιρειών

 

Κάνε εγγραφή μέσω του συνδέσμου και ζητήστε την πλαστική δωρεάν κάρτα από την Revolut. Μαζί με την πλαστική κάρτα, θα πάρετε δώρο και €10 στο λογαριασμό σας.

Προσοχή! Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα και για όσους ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο.
Ξεκινήστε από εδώ.

Smart Phones , Νέα Εταιρειών

Αν υποστηρίζεται από τον φορέα κινητής τηλεφωνίας σας, μπορείτε να πληρώνετε για τις αγορές σας από το App Store και το iTunes Store και για πολλά άλλα, με χρέωση μέσω κινητού τηλεφώνου.

Η χρέωση μέσω κινητού τηλεφώνου είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε συγκεκριμένες χώρες και περιοχές με επιλεγμένους φορείς κινητής τηλεφωνίας.

Στην Ελλάδα προς το παρόν υπηρεσία παρέχεται μόνο από την Cosmote και για προγράμματα συμβολαίου.

Οι αγορές εφαρμογών και περιεχομένου από το Apple iTunes για πρώτη φορά γίνονται τόσο εύκολες με απευθείας χρέωση λογαριασμού κινητής COSMOTE, χωρίς χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Επίλεξε το λογαριασμό σου ως τρόπο πληρωμής για τις αγορές σου στο Apple iTunes.
Αγόρασε τις εφαρμογές και το περιεχόμενο που επιθυμείς εύκολα και με ασφάλεια.
Όλες σου οι αγορές θα εμφανιστούν στον επόμενο λογαριασμό σου.

Μεταβείτε στο λογαριασμό σας στο App Store και επιλέξτε “διαχείριση μεθόδων πληρωμής”, και κατόπιν επιλέξτε την τρίτη επιλογή “κινητό τηλέφωνο” και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Smart Phones , Νέα Εταιρειών

Η Apple θα ξεκινήσει σήμερα στις 20:00 ώρα Ελλάδας τη διάθεση του iOS 13 για το iPhone και το iPod touch. Αν διαθέτετε συσκευή iPad θα χρειαστεί να περιμένετε έως τις 30 του Σεπτέμβρη καθώς το iPadOS θα ντεμπουτάρει στα τέλη του μήνα, απευθείας στην έκδοση 13.1.

Σημείωση: συνήθως οι ενημερώσεις της Apple είναι «ορατές» στη χώρα μας γύρω στις 20:03 αυτό βέβαια είναι λίγο σχετικό…

Συμβατότητα iOS 13

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, δηλαδή από τις συμβατές με το iOS 13 συσκευές (δεν αναφέρονται τα ολοκαίνουργια iPhone 11/Pro/Pro Max) γιατί αυτά το έχουν ήδη εγκατεστημένο.
Το iOS 13 είναι συμβατό με τις ακόλουθες συσκευές:

 • iPhone XS / XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone X
 • iPhone 8
 • iPhone 8 plus
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone SE
 • iPod touch 7ης γενιάς 2019.

Μετά τις 20:00 μπορείτε να κάνετε έλεγχο για νέες ενημερώσεις στις συσκευές σας πηγαίνοντας ρυθμίσεις, γενικά, ενημέρωση λογισμικού.

Smart Phones , Νέα Εταιρειών

Να επισημάνουμε εδώ, πως τα καινούργια iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro max, διαθέτουν ήδη το WiFi 6!

Ένα από τα θέματα που έχει απασχολήσει αρκετά τον κόσμο της τεχνολογίας τον τελευταίο καιρό, είναι φυσικά η δυνατότητα για πιο γρήγορο internet. Και τώρα, η WiFi Alliance έχει ανακοινώσει επίσημα το πρόγραμμα πιστοποίησής της για δίκτυα επόμενης γενιάς, γνωστά και ως WiFi 6. Η εταιρεία αποφάσισε να χρησιμοποιεί πλέον μια πιο κατανοητή ονομασία όταν αναφέρεται στα πρότυπά της.

Το νέο WiFi 6 λοιπόν, αντιπροσωπεύει το πρότυπο WiFi 802.11ax και μπορεί να παρέχει μικρότερη καθυστέρηση μεταφοράς και μεγαλύτερες ταχύτητες λήψης, περίπου 4 φορές υψηλότερες από τις τρέχουσες (WiFi 5). Θεωρητικά θα μπορούσε να φτάνει ταχύτητες μεγαλύτερες των 10Gbps, ωστόσο στον πραγματικό κόσμο θα είναι μικρότερες.

Ανάμεσα στις διάφορες άλλες τεχνικές βελτιώσεις, το WiFi 6 επιτρέπει και τη χρήση του νεότερου πρωτοκόλλου ασφαλείας WPA3, το οποίο κυκλοφόρησε για να διορθώσει μερικά μεγάλα κενά στο WPA2.

Όπως ίσως γνωρίζετε, το παλαιότερο WiFi AC (WiFi 5) λειτουργεί μόνο με τη ζώνη των 5GHz, αν και προσφέρει ταχύτητες gigabit. Το WiFi 6 από την άλλη, έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί από 1 GHz έως 6 GHz. Ωστόσο για τους χρήστες, παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία προσθέτοντας υποστήριξη και για τη ζώνη των 2,4 GHz.

Η λειτουργία σε ζώνες υψηλότερης συχνότητας βελτιώνει τις θεωρητικές ταχύτητες, αλλά ταυτόχρονα μειώνει την εμβέλεια του δικτύου WiFi, καθιστώντας δύσκολη τη διέλευση του σήματος μέσω των τοίχων. Εκεί είναι που αποδεικνύεται χρήσιμο το 2.4Ghz.

Το WiFi 6 είναι καλύτερο στην ταυτόχρονη μεταφορά δεδομένων σε μεγάλο αριθμό χρηστών. Επιπλέον, χρησιμοποιεί το TWT (target wake time) για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής των μπαταριών σε συσκευές WiFi, συμπεριλαμβανομένου του IoT (Internet of Things).

Ακόμα δεν υπάρχουν πολλές συσκευές που να έχουν δυνατότητα για το νέο γρήγορο WiFi 6. Ωστόσο μερικά κορυφαία μοντέλα, όπως το iPhone 11, Pro και Pro Max, διαθέτουν την νέα τεχνολογία WiFi επόμενης γενιάς. Επίσης, υπάρχουν αρκετές συσκευές από τις Intel, Broadcom, Qualcomm, Ruckus κ.λπ. που δημιουργήθηκαν για να τροφοδοτήσουν το WiFi 6 σε smartphones και υπολογιστές.

Smart Phones , Νέα Εταιρειών