Playfm.gr

Ραδιόφωνο και Ειδήσεις Τεχνολογίας

Πιέστε Play να ακούσετε ενώ διαβάζετε τη δημοσίευση...

doctorsanytime0Σε μια χώρα που η δημόσια υγεία έχει προβλήματα… υγείας, είναι ευχής έργον να υπάρχουν τρόποι να διευκολυνθεί ο πολίτης και τι καλύτερο από το να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες. Το Doctoranytime.gr αποτελεί την πύλη μεταξύ γιατρών και ασθενών.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε διάφορες ιντερνετικές υπηρεσίες να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και στη χώρα μας, πράγμα λογικό μια και η κρίση ωθεί τους ανθρώπους να ψάχνουν νέες ιδέες (τις οποίες, γιατί όχι, να μετατρέψουν σε επιχειρηματικές ευκαιρίες), ενώ από την άλλη, η Ελλάδα είναι πολύ πίσω σε ότι αφορά τον τομέα των πραγματικά χρήσιμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, είτε πρόκειται για Web είτε για apps, είτε για συνδυασμό τους.

Είναι γνωστό ότι το σύστημα υγείας της χώρας μας δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του, για να το θέσουμε όσο γίνεται πιο κομψά. Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι που κάνουν την υπέρβαση και προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση, ή τουλάχιστον το κομμάτι εκείνο που αφορά στην επαφή των ιατρών και των ασθενών.

Το www.doctoranytime.gr προέρχεται από τους ίδιους ανθρώπους που δημιούργησαν και το e-food (αλλά και το e-shop).

Αυτό που κάνει είναι πολύ απλό, αλλά και πάρα πολύ χρήσιμο. Με λίγα κλικ σας επιτρέπει να αναζητήσετε γιατρό οποιασδήποτε ιδιότητας, στην περιοχή που θέλετε, να επιλέξετε ασφαλιστικό φορέα, ενώ το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να κλείσετε ραντεβού on-line. Όλα αυτά παρέχονται χωρίς κόστος για τον ασθενή, ο οποίος πληρώνει μόνο την επίσκεψη στον ιατρό της επιλογής του, όπως δηλαδή θα έκανε αν έκλεινε ραντεβού με τον παραδοσιακό τρόπο (τηλέφωνο).

Το Doctoranytime, υπάρχει σε μορφή website, αλλά και σε μορφή app για Android και iOS.

doctoranytime1

doctoranytime2

doctoranytime3doctoranytime4

Αφού λοιπόν βρείτε τον γιατρό που σας εξυπηρετεί, μπορείτε να δείτε και ένα πλήρες προφίλ του, δηλαδή αναλυτικά στοιχεία που περιλαμβάνουν σπουδές, ειδίκευση, δημοσιεύσεις, τιμή επίσκεψης καθώς και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα με τα διαθέσιμα ραντεβού του. Τις παραπάνω πληροφορίες ανεβάζει ο εκάστοτε γιατρός στο προφίλ του, ενώ εάν επιθυμεί μπορεί να δημοσιεύσει και φωτογραφίες από το ιατρείο του.

Εκτός από γιατρούς, ο επισκέπτης της σελίδας, μπορεί να αναζητήσει και διαγνωστικά κέντρα και μάλιστα με έναν τρόπο όπως αυτόν που θα έκανε ο γιατρός. Συγκεκριμένα θα πρέπει κανείς να επιλέξει πρώτα τις εξετάσεις που θέλει (ακτινογραφία, αιματολογικές κ.λπ), κατόπιν να επιλέξει την περιοχή, το ασφαλιστικό φορέα του και στη συνέχεια μπορεί να συγκρίνει τιμές και τέλος να κλείσει ραντεβού on-line.

Για τους γιατρούς

Όπως είναι φυσικό σε τέτοιου είδους υπηρεσίες, ενώ για τους πελάτες παρέχεται δωρεάν, για τους επαγγελματίες όχι, πράγμα απόλυτα φυσικό, αφού ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση το doctoranytime προσφέρει μια επιπλέον πλατφόρμα προσέλκυσης ασθενών. Έτσι, για τους γιατρούς, η υπηρεσία παρέχεται με συνδρομή (δεν αναφέρεται το κόστος), ενώ για τους πρώτους δύο μήνες μετά την εγγραφή είναι δωρεάν. Το σημαντικό εδώ είναι να εγγραφούν όσο το δυνατόν πιο πολύ γιατροί, για να μπορεί κανείς να βρίσκει την ειδικότητα που θέλει κοντά στον τόπο κατοικίας του. Όπως μας τόνισαν και οι υπεύθυνοι του doctoranytime, το θετικό είναι, ότι λόγω της επιβολής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, όλοι οι γιατροί διαθέτουν πλέον υπολογιστή με σύνδεση στο Internet, επομένως μπορούν κάλλιστα να αξιοποιήσουν το μέσο για ηλεκτρονικό κλείσιμο ραντεβού.

Πιστεύουμε ότι το doctoranytime ήρθε την κατάλληλη στιγμή και ελπίζουμε να το αξιοποιήσουν καταλλήλως οι γιατροί. Και αυτό διότι οι πολίτες είναι δεδομένο ότι θα το αξιοποιήσουν, μια και προσφέρει απίστευτη ευκολία.

Όπως αναφέρεται στο site, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3.000 εγγεγραμμένοι γιατροί σε 65 ειδικότητες, 60 διαγνωστικά κέντρα και καλύπτονται 40 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Η διαδικασία

Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν ιατρό με κριτήριο την ειδικότητα, την τοποθεσία του ιατρείου καθώς και τον συμβεβλημένο ασφαλιστικό φορέα. Στην προσωπική σελίδα κάθε ιατρού, οι χρήστες μπορούν να βρουν πληροφορίες όπως Εξειδίκευση, Βιογραφικό, Σπουδές, Περιγραφή υπηρεσιών ιατρείου, Συμβεβλημένοι Ασφαλιστικοί φορείς, Πληροφορίες τιμοκαταλόγου, Δημοσιεύσεις, Συνεργασίες, Διακρίσεις κ.λπ. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε βρει κάποιον γιατρό της ειδικότητας που θέλουμε και έχουμε επιλέξει ώρα, ημέρα και έχουμε κλείσει ραντεβού. Τι γίνεται από εκεί και πέρα; Ο γιατρός θα λάβει ένα ενημερωτικό e-mail και ένα δωρεάν SMS με τις λεπτομέρειες του ραντεβού (Ώρα κι Ημέρα ραντεβού, Συμβεβλημένος Ασφαλιστικός φορέας, Λόγος επίσκεψης, στοιχεία επικοινωνίας ασθενούς). Για να επιβεβαιώσει το ραντεβού θα πρέπει να κάνει κλικ στο e-mail αυτό. Μπορεί επίσης να κάνει επιβεβαίωση μέσα από το προφίλ του στο site μπαίνοντας στην επιλογή Πρόγραμμα, κάνοντας διπλό κλικ στο ραντεβού κι επιλέγοντας επιβεβαιωμένο ραντεβού

Τότε, ο ασθενής θα λάβει αυτόματα ενημέρωση για την επιβεβαίωση του ραντεβού με e-mail, ή μέσα από το δικό του προφίλ (για αυτό απαιτείται εγγραφή και των ασθενών).

Για να ακυρώσει ή να αναβάλλει κάποιος το ραντεβού θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον γιατρό ή τον ασθενή αντίστοιχα από τα στοιχεία επικοινωνίας.

Κάπως έτσι λειτουργεί και η διαδικασία ραντεβού με διαγνωστικά κέντρα για εξετάσεις.

doctoranytime5doctoranytime6

Νέα Εταιρειών