- Playfm.gr - https://www.playfm.gr/main -

Tim Cook: Η Apple δεν ακολουθεί κανέναν, δεν την ενδιαφέρουν τα χρήματα και δουλεύει σε προϊόντα για το 2020

Η FastCo χθες ονόμασε την Apple την πιο καινοτόμο εταιρεία της χρονιάς και σήμερα ο Tim Cook παραχώρησε μια συνέντευξη με αφορμή και αυτή την ανάδειξη.

Όταν μιλάς για την εταιρεία σου τόσο συχνά όσο ο Cook τότε είναι πρακτικά αδύνατο κάθε φορά να αναφέρεις και νέα πράγματα.

Ο Cook ακολουθεί την ίδια γραμμή με τον Steve Jobs αναφέροντας πως η Apple δεν εστιάζει αποκλειστικά στο κέρδος και στο χρήμα. Εκεί που εστιάζει είναι στο να δημιουργεί υπέροχα προϊόντα που έχουν θετική επιρροή στους ανθρώπους και στην ζωή τους.

“Η τιμή της μετοχής μας είναι ένα αποτέλεσμα όχι κάποιο βραβείο από μόνο του. Για εμένα σημασία έχουν τα προϊόντα και οι άνθρωποι. Έχουμε το καλύτερο προϊόν; καταφέραμε να κάνουμε την ζωή των ανθρώπων καλύτερη; Αν τα καταφέρεις αυτά τα δύο τα οποία είναι απίστευτα συνυφασμένα μεταξύ τους τότε μπορείς να πεις πως είχες μια καλή χρονιά”

Επίσης έγινε πιο συγκεκριμένος σε ότι αφορά το Apple Music και για το αν είναι μια πηγή εσόδων.

“To Music είναι μια υπηρεσία που πιστεύουμε πως οι χρήστες μας θέλουν να προσφέρουμε. Αυτό που μας απασχολεί είναι αυτή η υπηρεσία να μην υπηρετεί την τέχνη αλλά μόνο τα bits και τα bytes με κίνδυνο να χάσει τον χαρακτήρα της και την ανθρωπιά που πηγάζει μέσα από την μουσική. Δεν είμαστε για το χρήμα σε αυτή την υπηρεσία. Πιστεύουμε πως είναι σημαντική και για τους καλλιτέχνες. Αν θέλουμε να έχουμε μια κοινότητα που θα παράγει έργο και δημιουργία θα πρέπει να χρηματοδοτείτε κιόλας”

Ο ίδιος δήλωσε πως η μουσική είναι πολύ σημαντική για τον ίδιο αλλά και για την Apple και αποτέλεσε και τον λόγο που το HomePod εστίασε τόσο πολύ στην ποιότητα του ήχου πέρα από οτιδήποτε άλλο.

“Σκεφτείτε όλη την παραγωγική διαδικασία που λαμβάνει χώρα για την ηχογράφηση ενός τραγουδιού. Σπουδαίοι καλλιτέχνες δαπανούν απίστευτο χρόνο σκεπτόμενοι κάθε λεπτομέρεια. Αν την μεταδόσεις αυτή την μουσική από ένα λάθος ηχείο τότε όλη αυτή η τέχνη και η δουλειά πάει χαμένη. Το HomePod αποτελεί μια ένδειξη για το τι θεωρούμε εμείς σημαντικό στον χώρο αυτό. Μέρος του να απολαύσεις την μουσική είναι να την ακούς όπως πρέπει και όπως ήθελε ο καλλιτέχνης.”

Όταν ρωτήθηκε για το πότε η Apple είναι στην θέση του οδηγού – βλέπε Face ID – και πότε ακολουθεί ο Tim Cook απάντησε:

“Δεν θα έλεγα ότι ακολουθούμε κανένα. Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτό τον όρο γιατί σε αυτή την περίπτωση θα σήμαινε πως περιμέναμε κάποιον για να δούμε τι θα κάνει και πως θα το κάνει. Αυτό δεν συμβαίνει σε εμάς. Αυτό που γίνεται στο παρασκήνιο – και γνωρίζω πως είναι δύσκολο κάποιος να δει τι γίνεται στο δικό μας παρασκήνιο – είναι πως ξεκινάμε ένα project πολλά χρόνια πριν αυτό τελικά κυκλοφορήσει στην αγορά και στο κοινό. Δείτε για παράδειγμα το iPod, iPhone, iPad, Apple Watch, δεν ήταν τα πρώτα αλλά ήταν τα πρώτα που ήταν μοντέρνα σωστά;”

“Σε κάθε περίπτωση αν δεις το πότε τα ξεκινήσαμε θα διαπιστώσεις πως το κάναμε πριν από οποιονδήποτε άλλο αλλά δεν βιαστήκαμε να παρουσιάσουμε κάτι αλλά περιμέναμε μέχρι να το κάνουμε σωστά. Δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε τους καταναλωτές μας ως πειραματόζωα. Αυτό που πιστεύω πως έχουμε σαν εταιρεία είναι μια μεγάλη υπομονή. Έχουμε την υπομονή να περιμένουμε για κάτι μέχρι να το θεωρήσουμε υπέροχο και να το δώσουμε στην αγορά.”

Επίσης ανέφερε πως η Apple ήδη δουλεύει πάνω σε προϊόντα που απέχουν 3-4 χρόνια από την κυκλοφορία τους. 

Διαβάστε επίσης...
Μπορεί για τους περισσότερους να μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι απτή πραγματικότητα. Αν και η Samsung παρουσίασε πριν από λίγο καιρό το Galaxy S7 και θα ήταν λογικό οι επιδόσεις του ...
Και ενώ ακόμη δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα στο iOS 9.3 που μετά από μια αναβάθμιση εξακολουθεί να παρουσιάζει προβλήματα σχετικά με τους συνδέσμους στο Safari, η Apple φαίνεται να ...
Πρόσφατα το πρόβλημα με το σφάλμα 53 που εμφανίζονταν κατά την ενημέρωση μιας συσκευής που είχε αλλαχθεί ο αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος από τρίτο κατασκευαστή έκανε πολλά iphone να γίνουν τούβλα ...
Οι φήμες έγιναν πραγματικότητα καθώς η Apple έστειλε τις προσκλήσεις για το event της 21ης Μαρτίου (ναι, αυτή είναι η τελική ημερομηνία) στο οποίο θα παρουσιάσει το νέο 4ιντσο iPhone ...
Η ώρα για τα νέα iPhone πλησιάζει, και πλέον επιβεβαιώνεται επίσημα και η ημερομηνία παρουσίασής τους αφού η Apple ξεκίνησε σήμερα την αποστολή προσκλήσεων στον ειδικό τύπο όπου και ανακοινώνει ...
Ένα startup από τη Ζυρίχη ανέπτυξε μία εφαρμογή, η οποία μετατρέπει ένα smartwatch σε κουμπί εκτάκτου ανάγκης. Πρόκειται για το Smartwatcher app το οποίο να σημειώσουμε ότι μπορεί να συνεργαστεί ...
Apple: Μπροστά στα περισσότερα benchmarks παρά την άφιξη
Η Apple εργάζεται πάνω στο iOS 9.3.1
Η Apple κυκλοφόρησε μια ενημέρωση του iOS 9.2.1
Έφυγαν οι προσκλήσεις και… είναι επίσημο: Στις 21
Η Apple μας κλείνει ραντεβού για τα νέα
Μείνετε ασφαλείς με το SmartWatcher personal safety app