Playfm.gr

Ραδιόφωνο και Ειδήσεις Τεχνολογίας

Πιέστε Play να ακούσετε ενώ διαβάζετε τη δημοσίευση...

Τα δημοσιεύματα που μιλούν για το πόσο επηρεάζει την αυτονομία ενός smartphone η εφαρμογή του Facebook συνεχίζονται και τώρα (μετά τα όσα διαβάσαμε για το app στο Android) η Guardian δημοσιεύει άρθρο σύμφωνα με το οποίο ένας συντάκτης της αποκαλύπτει ότι η απεγκατάσταση του Facebook app και η χρήση του Safari browser έφερε 15% περισσότερη αυτονομία στο iPhone του.

iphone-batteryΣημειώνει πως χρησιμοποίησε ένα iPhone 6S Plus για μία εβδομάδα, χωρίς το Facebook app, καταγράφοντας την αυτονομία του και το ίδιο έκανε με την εφαρμογή εγκατεστημένη.

Όπως αναφέρει, πέρα από 15% αυξημένη αυτονομία, η απεγκατάσταση του προσέφερε και επιπλέον χώρο στη συσκευή που φτάνει τα 500MB, προσθέτοντας το ότι η εφαρμογή καταλαμβάνει 111MB αλλά και τη μνήμη cache που χρειάζεται το app. Επιπλέον, όπως σημειώνει, και άλλοι γνωστοί του χρήστες του Facebook app στο iPhone παρατήρησαν το ίδιο σε δοκιμές τους.

Συμπληρώνει ότι η χρήση του Facebook στο Safari δε του δημιούργησε σχεδόν κανένα πρόβλημα. με μόνο ίσως περιορισμό το share-to-function το οποίο δεν υπάρχει για ιστοσελίδες, αλλά και την έλλειψη υποστήριξης των Instant Articles.

Όχι ότι δεν τα γνωρίζαμε τα παραπάνω, αλλά, μετά από όλα αυτά τα δημοσιεύματα, μάλλον το Facebook πρέπει να δουλέψει λίγο περισσότερο πάνω στη mobile app του, δε νομίζετε.

Smart Phones